Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

Paracord går til filmen.

Bilderesultat for harrison ford with the whip

For en tid tilbake fikk vi en henvendelse fra en våre gode kunder, som hadde opplevd noe utrolig i forbindelse med sitt prosjekt med Paracord. Les den utrolige historien til André Christoffersen: 

Hei! Nå har jeg fått sammenfattet litt info bak hvordan jeg fikk kontakt med Hollywoodmannen Anthony DeLongis:

For omtrent 1.5 år siden lagde jeg en filmkorrekt replika-pisk av paracord fra filmen "Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark". Bildene som jeg tok av oksepisken ble etterhvert delt på diverse fan-sider av Indiana Jones, der jeg etterhvert kom i kontakt med den kjente skuespilleren/filmdirektøren/våpeninstruktøren Anthony DeLongis som jobber for Hollywood.  Han har både spilt roller og står bak stunt i flere kjente filmer som Star Trek, Batman og MacGyver. Særlig kjent er han dessuten som Harrison Fords trener i forbindelse med den fjerde filmen "Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull" med hensyn til håndtering av oksepisk. DeLongis anser pisken som det mest allsidige fleksible våpenet, som i hovedsak fungerer som en supersonisk fleksibel teleskopstang som konsentrerer energi-input fra brukerens håndledd opptil 32 ganger, som resulterer i et energirikt smell (output fra tuppen) som har en topphastighet på ca. 2500 km/t. Lydhastigheten er ca. 1200 km/t, noe som resulterer i at pisken bryter lydmuren, derav lyden kommer fra. DeLongis mener denne egenskapen egner seg for selvforsvar ved lengre rekkevidder, mens pisken også kan brukes som baton, nunchucks, rope dart, flail, etc. ved nærkontakt med fienden.

DeLongis hadde sett bildene av pisken jeg lagde, og var både fascinert og imponert, spesielt med tanke på hvor få pisker jeg har laget (6 stk.) i forhold til de fleste andre profesjonelle piskemakere (600+ stk.). Han la fram forslag om både kjøp av pisk og/eller en personlig anmeldelse av dens fysiske evner. Om jeg skulle begynne en mindre karriere, og eventuelt masseprodusere pisker for bestillinger, kunne jeg også få selge opplærings-DVD'ene hans som omfatter håndtering av pisker generelt.

Jeg har bestandig vært fascinert av Indiana Jones, derav pisken hans. Allerede når jeg var 8 år lagde jeg min første pisk av et gammelt taustykke med tre knuter på. Siden da har jeg vært veldig nysgjerrig på hvordan oksepiskene har vært konstruert, og nesten 8 år senere fant jeg ut om paracord, og deretter den norske nettsiden paracord.no. Dette ble et vendepunkt, da jeg endelig kunne forsøke å lage et par profesjonelle pisker, og det ble de! Jeg var overrasket over paracord.no's kvalitet og styrke på produktene, og ikke minst den høye toleransen mot slitasje, som virkelig blir satt på prøve når pisken går i skyhøy fart og treffer både grus og busker. Utseendet på paracorden er også på sitt beste, der den ikke er for blank/glinsete, men heller ikke for matt. Den dag i dag er dette en helt vanlig hobby for meg, der jeg en sjelden gang iblant bestemmer meg for å designe og konstruere enn ny og bedre pisk som kan brukes som både et allsidig verktøy, og som et nyttig selvforsvarsobjekt.

André Christoffersen

Vi var så heldige å få bilder av André sitt kunstverk, se og nyt:

Pisk

 

 

Tilbake